Ճամբարային օրակարգ

 

09:00-09:30` առավոտյան ընդհանուր պարապմունք

09:30 -14:00` ճամբարային նախագծեր

12:00-12:30` ընդմիջում

14:00-17:00` երկարացված օրվա տարատարիք ճամբար

Ծրագիրն ըստ օրերի՝

Մայիսի 27 երկուշաբթի

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15
Ճամբարային անհատական պլանի քննարկում, բլոգային աշխատանք, օրվա աշխատանքի բաժանում
Պատրաստվում են Ժայռ ռազմամարզական ճամբարին-հունիսի 9-11
Հայրենագիտական խաղ, մրցույթ- ազգային խաղեր
Պաղպաղակուտոցի
Ճամբարային ընթերցանություն, այց կենտրոնական ընթերցասրահ ՝  «Ճամբարի իմ ընկեր գիրքը»

Մայիսի 29 չորեքշաբթի

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15
4-րդ դասարանցիների մարմնակրթության ստուգատես
Պատրաստվում ենք Համբարձման տոնի
Հեծանվավարություն
Ֆուտբոլային հանդիպում
Ճամբարային ֆեյշնի ֆլեշմոբ
Օրվա ամփոփում, հաջորդ օրվա անելիքներ

Մայիսի 30 հինգշաբթի

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15
Մարզական հանդիպում մայր դպրոցում
Համբարձման ծեսը Արևմտյան դպրոցում
Համեղ խոհանոց- չորաբլիթներով, սերուցքով և մրգերով համեղ ուտեստ

Մայիսի 31  ուրբաթ

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15
Մարզական էստաֆետաներ
Համեղ խոհանոց՝ պատրաստում են դոնդողներ, մրգային աղցան ՝պաղպաղակով
Շախմատային մենամարտեր, ֆուտբոլային մենամարտ
Լող

Հունիսի  3 երկուշաբթի

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15

Գիտելիքների ստուգում մայրենիից
Գիշերում դպրոցում՝ վրանների տեղադրում,  երեկոյան խարույկ, խաղեր, քննարկում….

Հունիսի 4 երեքշաբթի

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15

Ճամփորդություն Թեղենյաց վանք, Բուժական

Հունիսի 5 չորեքշաբթի

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15

Գիտելիքի ստուգում՝ մաթեմատիկա

Երկրի օրը՝ ՀԱԹ տարբեր թաղամասերում քայլերթեր, էկո աշխատանքներ,  Ձոն երկրին

Անիվներով՝ հեծանիվ, անվաչմուշք, այցելում ենք Սուրբ Երրորդություն եկեղեցու բակ
Լող

Հունիսի 6 հինգշաբթի

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15
Քայլարշավ Հրազդանի կիրճով, դեպի Թումոյի այգի

Հունիսի 7 ուրբաթ

Ընդհանուր պարապմունք` 9.00-9.15
Ֆիլմի դիտում
Սեղանի խաղերի բաց առաջնություն՝ UNO, Monopoly, Գուշակիր թե կարող ես….
Պիցցայի համտես

Հունիսի 9-10-11
Եռօրյա ռազմամարզական ճամբար Սևանի Ժայռ ճամբարում

Մրգային աղցան

Աղցանի համար մեզ պետք է խնձոր-500գրամ, կիվի-100գրամ , բանան -400գրամ, մանդարին 200գրամ և 50գրամ շագարավազ: Նրանց միասնական գումարը ի՞նչ կստացվի:1կիլոգրամ 250գրամ

Մրգային աղցանի համար 1չափաբաժինը սա է  – 2բանան, 2խնձոր ,3կիվի , 3մանդարին :Գտեք  3 չափաբաժնի համար ինչքան է միրգ պետք :6բանան  6խնձոր  9կիվի  9մանդարին

աղցանի համար մեզ պետք է 1/4 կգ մանդարին զանգվածից և 450 գր  պակաս է խնձորի զանգվածից : Որքան է կիվիյի զանգվածը, եթե պատրաստված աղցանի  զանգվածը 1կգ650գր:

1000:4=250

250+50=300

300+450=750

750+300+250=1300

1կգ650գր-1կգ300գր=350

 

 

 

Ճամբար օր 6-երորդ

Մենք օրը սկսեցինք միասնական մարզանքով, հետո գնացինքջրվեժի արգելանոցը ՝  սահնակ ու դահուկ քշեցինք, ձնագնդի խաղացինք, ձնեմարդ սարքեցինք:Շատ ուրախ օր անցկացրեցի:Այնտեղ կար շատ ջոկատն:

9:50 դուր եկանք իսկ  հասանք ջրվեժի արգելանոց 10:38 հասանք որքան ժամմանակում հասանք :48

 

Ճամբար օր 4

Մենք օրը սկսեցինք մարզանքից, հետո մենք մաքրեցինք մեր շրջակա միջավայրը, խնդիրներ կազմեցինք և իջանք 5 տարեկանների մոտ:Մենք լուծեցինք 5 տարեկանների   հետ   երկրաչափական պատկերներով խնդիրներ ,այնուհետև գնացինք մայր դպրոց, այնտեղ մենք կավից պատրաստեցինք  երկրաչափական պատկերներ, եկանք նորից դպրոց և խաղացինք ֆուտբոլ:

Ճամբար՝ երկրորդ օր

Մենք առաջին հերթին մաթեմատիկական ջոկատով գնացինք ագարակ, հետո մենք մաքրեցինք միջավայրը:Գնացինք ֆուտբոլ խաղալու , կազմեցինք խնդիրներ       Շնորհակալություն ընկեր Գրետային  կազմեցինք խնդիրներ

Ագարակ

շուն-7

սագ-5

սիրամարգ-2

հավ-10

որքան շուն կա ագարակում ,եթե շների քանակը եռապատկենք, արդյունքին ավելացնենք  10, կստանանք 31 -10=21 21:3=7շուն

ագարակում կար 4 ձի, եթե յուրաքանչյուր օր ավելացնեն 2 ձի, 1 շաբաթում կստացվի 18

ագարակում հավերը և սագերը միասին 15 հատ են, հավերը  սագերից 5- ով  ավել են: 15-5 =10 հավերը 10-հատ իսկ սագերը 5-են:

ագարակում ձիերը և սիրամարգերը ունեն 6 գլուխ,քանի՞ ձիեր և սիրամարգեր կան  ագարակում, 6 ՝դա  4 և 2, 3 և 3, 1 և 5